Регистрация

Впрегнете портокаловия сок в грижа за красотата

13 May 2014   /   nina123   /   Видяна: 2437
Впрегнете портокаловия сок в грижа за красотата

Освен полезна напитка сокът от портокал може да бъде и козметичен продукт.

Още малко време остава на портокалите да владеят българския пазар за плодове, преди да бъдат изместени от родните череши, кайсии, праскови, грозде, сливи, ябълки и круши. Богатият на витамин С екзотичен плод е изключително полезен както за имунната система, така и за привлекателната визия, но ползите от него за организма могат да се извлекат не само от директната му консумация. Сега ще се запознаем с няколко негови козметични предназначения.

Ако ще използвате сок от портокал за разкрасяване, трябва да знаете, че единствено и само прясно изстисканата плодова течност непосредствено преди процедурата ще свърши работа. Не прибягвайте нито към фрешовете, които се продават в хранителната верига, нито пък към кутиите със сок – те не са способни да ви помогнат. Вземете изстисквачката (най-добре пластмасова), разрежете плода на две половини и ги завъртете докато изпадне течността. Не е нужно да я цедите от по-големите семки.

1. Портокалов сок за сияйно лице. Измийте добре лицето и го подсушете. Бръкнете директно с пръсти в сока и нанесете с масажни движения като първоначално втривате хубаво в кожата, а всеки следващ пласт просто се старайте да се задържи върху вас. Оставете да подейства за десетина минути. Нормално е първите пъти да усетите щипане. Появи ли се – изплакнете с топла вода. Можете да повтаряте сеанса всеки ден. Той ще ви гарантира здрава, еластична, сияйна и добре дизенфекцирана кожа с равномерен тен. Ще усетите резултата веднага след първото измиване.

2. Портокалов сок за жизнена и еластична коса. Изстисканата течност от половинка плод смесете с 1 с.л. оцет и един яйчен жълтък. След като измиете кичарата си, втрийте в нея природната маса и оставете да подейства за 5-10 мин. Отново е възможно да усетите леко щипане, но след няколко минути ще премине. Ако повтаряте тази процедура на всяко миене, ще установите, че само за три къпания косата ви вече ще се държи подобаващо – по-малко останали косми по гребена, по-бляскав цвят и липса на нови цъфтежи.

3. Портокалов сок за стягане на венци. Тук именно се крие силата на тази кисело-сладка течност, която използвана редовно може да спаси венците ви от кървене и зъбите от падане. В младостта малцина се замислят, че в пенсионна възраст се появява този ужасяващ проблем с отслабването на венците и падането на зъбите, а той е наистина неприятен. С наближаването на христовата възраст проблемните венци вече започват да кървят при миене и намекват, че с тях ще имате и по-сериозни неприятности. Затова след изчеткване на устата се жабурете с портокалов сок, като го държите в бузите си около една минута. После отмийте с хладка вода. Сами ще се убедите – кървенето ще спре.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Плодовите сокове – не чак толкова полезни

Не си мислете, че тялото ви ликува от удоволствие, ако изпиете две кутии плодов концентрат. виж още »

Околоочни маски с хранителни продукти

Плодове и зеленчуци борят тъмните кръгове около очите. виж още »

Домашни маски за лице с летни плодове и зеленчуци

Със свежите стоки от пазара можете да изгоните следите от умора, да изгладите кожата, да премахнете акнето и да облекчите слънчевите изгаряния. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта