Регистрация

Ванга: Не късайте повече от това, що ви е нужно

01 Jul 2013   /   nina123   /   Видяна: 2890
Ванга: Не късайте повече от това, що ви е нужно

Пророчицата призовава да търсим илач от земите, върху които растем.

В своите съвети към хората покойната баба Ванга обръща особено внимание на билките, като обяснява от къде да ги берем, как да ги подбираме и в какви количества. По нейните думи там където живее човек има болести, които неговото тяло може да хване и лечебни растения, които да излекуват тези болежки. Тя предупреждава, че източната медицина с многобройните си варива не е способна да се бори с местните болести на хората. Всичко е от територията – когато на едно място го има „Лошото“, „Злото“, то Бог, на същото място е насадил и "Доброто", което да го побеждава. А за болестите – това са билките, това са витамините на плодовете и зеленчуците, които зреят тогава, когато трябва да ни защитят чрез съставките си.

Петричката врачка говори, че има лек за всичко, това, което настъпваме, може да ни помогне. Но да помним и знаем, че освен нас, и други имат и ще имат нужда от този лек. Затова билките действат истински на онзи, който ги бере за себе си и ближните, къса само толкова, колкото са му нужни, цени, че ги има и ги предпочита пред лекарствата – вярва в силата и лечебните им свойства. „Прекаленото вземане на лекарства е вредно, защото те затварят вратата, през която да влезе природата чрез билките и да възстанови нарушеното равновесие в заболелия човек“, обяснява Ванга.

За билките и техните целебни свойства още обяснява, че винаги могат да се използват като отвара за поливане. Тъй като не всяка от тях е годна за пиене, без да причини вреди, най добре е да се поливаме с вода, в която те са вряли. Човешката кожа има функцията да пропуска онова, което е полезно и трябва на тялото и да спира другото, което би му навредило. Ако наистина на нашето тяло трябва дадена билка, не само че кожата ще я пропусне, но и ще избере правилната „дозировка“, в която да премине.

В заключение за черпените от родната природа блага, Ванга изтъква разрушителната сила на човека върху земята, от която се храни. А от там идва и убиването на полезните свойства на самата храна. „Не прекалявайте с торовете и химикалите. Храната се отравя и природата вече се задъхва, а това води до много болести“ – пророкува врачката. Затова съветва да се стараем да приемаме храни, отгледани от нашите ръце, в нашата земя, подбудени да растат с нашата мотика и нашата вода. „Другото е изкуствено, мъртво“, допълва тя.

 

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Народна медицина за сваляне на температура

Народни метоти да сваляне на висока температура. виж още »

Съветите на Ванга за правилен начин на хранене

Яжте бели храни и никога не хапвайте на крак, съветва пророчицата. виж още »

Честит Еньовден на билкари и именяци

На този ден билките имат най-силни свойства. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта