Регистрация

Бракът променя жената в кухнята

08 Jun 2017   /   nina123   /   Видяна: 2221
Бракът променя жената в кухнята

След сватбата жените ядат повече, готвят по-вредна, но и по-вкусна храна и забравят за диетите.

Дали сватбената халка е символ на вечната любов и разбирателство или пък окови под формата на бижу – над този въпрос спорят привърженици и врагове на брачната традиция. Несъмнено животът на семейни начала променя редица навици у човека, принуден да се съобразява с нуждите и желанията на своята половинка. Британско изследване, направено сред 47 двойки разгледа как дамите започват да се държат в кухнята след като преминат под венчило. Оказва се, че основни традиции, които нежните половинки са имали, тотално се преформират в името на семейството. Ето какво се очаква да се случи и с вас или вашата любима, след като „ударите“ семейния параф.

1. Омъжените дами готвят по-често. Оказва се, че самотната британка е склонна да готви за себе си или приятели средно по два пъти в седмицата. Щом обаче заживее на семейни начала, жената вече сервира по пет трапези за седемдневка.

2. Омъжените дами прекарват тройно време в кухнята. Ако на жената със свободно сърце се падат средно по 3 часа на седмица, прекарани в готвене, то щом сложи халката, тя постепенно достига до 9 часа пред печката и мивката.

3. Омъжените дами готвят по-вредна храна. Сякаш мъжките идеи за нездравословна, но вкусна кухня, базирана на тестени изделия, пържени продукти и големи количества преминава бавно и в навиците на половинката. Жени, които преди брака са хапвали най-вече зеленчуци, плодове и са се хранели разделно, започват да приготвят чипсове, пици, панирани сирена и други вредности на мястото на здравословните ястия.

4. Омъжените дами спират с диетите. Дали се успокояват, че са спечелили вече любимия за цял живот и дори са обвързани законово с него или пък просто рутината пречи на суетата, не е ясно. Но количеството и качеството на спазваните преди брака диети драстично намалява. Семейната жена спазва средно по три диети за година, като се има предвид, че преди да мине под венчило броят на строгите й режими е бил около 10 за 365 дни.

5. Омъжените дами готвят многостепенно меню. Ето откъде идва и по-дългото време в кухнята. Става ясно, че когато готви само за себе си жената се задоволява с две храни на хапване. Обикновено това са основно и салата. След сватбата обаче към тях се появяват и още два компонента – хляб и десерт. Супата пък преминава от вид основно в графата – предястие. Дамите постепенно се научават след нея да си хапват още две ястия.

6. Омъжените дами увеличават размера на порциите. Дали защото взимат пример от количествата, които хапва съпругът им или просто си позволяват да се отпуснат с папкането, нежните половинки започват да си сервират с ¼ по-голямо количество отколкото са приемали от същата храна преди да се обвържат.

7. Омъжените дами качват средно по 1/12 от теглото си на година. Разбираемо е с повече готвене на по-вредни храни и увеличаване на порциите да се отчете и негативния ефект от непълноценното хранене. В никой от наблюдаваните двойки жената не е отслабнала или запазила килограмите си от моминските години. Явно бракът не влияе никак добре на фигурата, защото за година жените качили между 1,5 и 5 килограма.

8. Омъжените дами готвят по-вкусно според своите партньори. Тук вече чуваме и мнението на силния пол. Оказва се, че съпругите се справят по-добре в кухнята отколкото приятелките. Явно с времето жената научава какво харесва нейният любим и как точно да го направи по вкуса му.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Основни задължения на мъжете в кухнята

Какво най-често се налага на обвързаните мъже да правят в кухнята. виж още »

Не пазарувайте храна с любимия човек

Супермаркетът е мястото, където партньорите спорят най-често. виж още »

Мъжете трябва да пият с компании по заведения

Психическото здраве и стабилност на мъжа ще се опазят по-добре, ако веднъж седмично излиза с приятели на по чашка. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта