Регистрация

Аспержите – вълшебни пръчици за потентност

24 Jun 2013   /   nina123   /   Видяна: 3563
Аспержите – вълшебни пръчици за потентност

Нискокалоричният зеленчук извлича отровите от тялото, благоприятства работата на сърцето и намалява риска от рак.

През последните няколко години на родния пазар все по-широко навлиза зеленчук с ненатрапчив, почти неутрален вкус. И докато аспержите не могат да блеснат с вкусовите си качества, оказва се, че имат десетки плюсове, които ги правят предпочитана храна или съставка на салати, ордьоври, гарнитури, супи и основни ястия. Зелената връзка от магазина се превръща в букет от полезни за тялото ви вещества и освен това – мощен афродизиак.

Английски учени препоръчват яденето на аспержи от мъже в напреднала възраст, които водят полов живот. Освен като усилвател на сексуалната мощ, тези зеленчуци действат и като верен помощник на сърцето, предпазвайки го от свръхнатоварване по време на акта.

Но данните за свойствата им датират още от XVII век, когато видният лечител Николас Кулпепер залагал на аспержите при борбата с всякакви полови проблеми, особено на мъжа. Самият Кулпепер признава, че неведнъж е прибягвал към свойствата на пръчковидните зеленчуци и за лични цели.

Митовете за действието на аспержите постепенно обхващат все по-голяма част от Западна и Централна Европа и не след дълго тяхното ядене се превръща в традиция и символ на мъжественост и плодовитост. В началото на XIX век преди сватба младоженците се тъпчели на сила с аспержи, за да гарантират доброто си представяне през първата брачна нощ.

Днес вече знаем, че аспержите са един от немногото зеленчуци, съдържащи триптофан – съставка, която предизвиква мозъка да отделя серотонин – т.нар. „хормон на щастието“. Така че освен сексуално мощни, те ни карат да се чувстваме и сексуално удовлетворени.

И още един много показателен, забавен и малко известен факт обвързващ тези зеленчуци с мъжкия полов орган. На френски думата „аспержи“ се използва като жаргон за пенис. За да затворим напълно темата – сетете се как изглеждат аспержите и вложете щипка фантазия. 

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Любопитни факти за артишока

Мерилин Монро е обявена за първата артишок кралица, а на жените е било забранено да консумират зеленчука поради силните му сексуално стимулиращи свойс виж още »

Български билки за вдигане на либидото

Четири отвари от родни билки, с които самолетът няма и да поиска да кацне. виж още »

Вкусът на храната лекува според Аюрведа

Киселите ястия регулират кръвното налягане, солените ни пазят от побеляване, а сладките ни даряват с виталност. виж още »

КОМЕНТАРИ

anonymous21-06-2013
по царско време преди 45 година сме произвеждали много аспержи и зеленчука е бил популярен тук

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта