Регистрация

Супа с аспержи, масло и прошуто

Супа с аспержи, масло и прошуто
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 2951

Бърза зелена супа с парченца месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 връзка аспержи /около 10 стръка/
  • бучка масло
  • прясно стрити сол и пипер
  • бадеми на люспи (по желание)
  • прошуто
  • зехтин

Начин на приготвяне:

1. Нагрейте голям подсушен тиган. Сложете бадеми и ги бъркайте докато усетите аромата им. Внимавайте, защото ядките загарят лесно. Когато потъмнеят до кафяво ги оставете настрани.

2. Запечете парче прошуто. Когато се запече до златисто, махнете го от огъня, поставете го върху кухненска хартия за да попие остатъчната мазнина. Нарежете го на филийки.

3. Сложете аспержите във вряща, леко осолена вода и варете около 4 минути.

4. Извадете аспержите, но оставете водата да ври. Сложете аспержите в блендер и добавете бучка масло. Бъркайте до получаване на хомогенна смес.

5. Махнете врящата вода от огъня и сипете малко от нея в блендера. Разбъркайте отново.

6. Сипвайте по малко докато се получи консистенция за супа. Опитвайте супата, за да прецените дали да я осолите. Не прекалявайте със солта, имайте предвид, че и прошутото е доста солено.

7. Изсипете зелената течност в купичка. Гарнирайте с филийки прошуто и бадеми.

8. Капнете малко зехтин и сложете щипка пипер. Сервирайте с хрупкави багети или крутони.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта