Регистрация

Алкохолът вдига социалната смелост на мъжа

02 Oct 2014   /   nina123   /   Видяна: 2479
Алкохолът вдига социалната смелост на мъжа

Господата, които са привършили чашката, стават по-разговорливи, усмихнати и контактни. Това обаче не важи за дамите.

Как да прибавим щипка чар към даден мъж, се питат мнозина, които се чувстват неуверени в контакта си с нежния пол. Оказва се доста просто – като му сипем едно. Едно, моля – не разбирайте твърдението като зелена светлина да се прекали с броя на чашките и количеството на погълнатия концентрат, защото реалността тогава ще е много по-различна  от представите за самия себе си.

Да, драги мъже, ако искате да придобиете онзи дързък блясък в очите и да извадите максималната пленителност от външността си, ще трябва да обърнете едно малко, съветват британски учени. Те провели изследване върху 300 доброволци на възраст между 20 и 28 години, за да намерят начина по който алкохола в малки количества влияе на поведението на хората в социална среда. Оказало се обаче, че изводите важат само за мъжката част от обществото, защото при дамите не били отчетени еднакви или сходни резултати. Затова на втори етап били наблюдавани само силните половинки.

След първите 50 мл концентрат мъжете сякаш магически започвали да се усмихват, а до 100-тния грам твърдак вече се заразявали от усмивките на хората в компанията си. Затова било нужно само един човек да се е развеселил, за да доведе до ефекта на пеперудата. Освен това нивото на влагата в очите се повишавало. Били отчетени и някои еднозначни символи на мимикрията – мъжете, които са се почерпили с едно за отскок придобивали по-самоуверена стойка – раменете и гърба се изправяли, брадичката се вдигала, а дистанцията при комуникация се стеснявала.

Психолози, участвали в експериментатосрския екип са на мнение, че така мъжете придобивали т.нар. социална смелост. Тя се улавяла още по завишаването на силата на говора, което показва собственото доверие, че се води интересен и важен за околните разговор, в който човек е вещ и компетентен. Невербалната жестикулация се засилвала, за да подкрепи предходното твърдение, а лицето придобивало по-голяма и бърза маневреност.

Според учените именно тези подобрения са нужни в поведението на един мъж, за да спечели симпатиите на противоположния пол. Подсъзнателно дамите спират поглед върху усмихнати и позитивно настроени кавалери, които излъчват сила и самоувереност. Друго изследване пък доказва, че социално настроените хора са по-желани половинки, следователно една чашка при мъжете преди първа среща ще има само позитивен ефект.

Това обаче не важи за жените. Алкохолът при тях обостря чувствителността и те стават лесно раними на множество теми. И ако разговорът се завърти към една от тях, рискувате да последват крясъци, сълзи и неочаквани изблици на силни емоции, които в мнозинството случаи могат само да развалят потенциално хубавото прекарване. 

А ако сте поканили нежно същество на вечеря у дома си, ето няколко предложение в стил КАКВО ДА СГОТВЯ ЗА МОМИЧЕ:

Бърз десерт с ягоди, сметана и ванилия

Сочно телешко с портокали

Тарталети с червен хайвер

Пилешки бутчета в сметана и горчица

Пилешко с банан, ананас, гъби и сметана

ПОДОБНИ СТАТИИ

Самонаграждаваме се с бири и кафета

Табиетата с любимата чашка в определена част от деня е начин да поздравим себе си за постигнатото, но и да се пристрастим към определени напитки. &nb виж още »

Консумацията на алкохол повишава опасността от рак

Етанолът в спиртните напитки влияе върху мутацията на клетката и образуването на тумори.   виж още »

10 любопитни факта за алкохола и пиячите

Вижте кога е започнало напиването на Земята, коя е най-скъпата водка и колко души са пияни в момента. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта