Регистрация

Най-комерсиалния подарък за Св. Валентин е шоколад

11 Feb 2014   /   nina123   /   Видяна: 4596
Най-комерсиалния подарък за Св. Валентин е шоколад

Тункваните тестени изделия, бонбоните и шоколадовите фигурки са най-честия подарък за Деня на влюбените.

Любовта е сладост – доказва го и фактът, че от влизането в новото хилядолетие най-честият подарък за Свети валентин е шоколадът. Какаовото изкушение не дава никакъв шанс на плюшените играчки, фигурките с Купидон и сърчица да изземат първата му позиция като най-търсения и купуван дар, с който влюбените планират да зарадват своята изгора, споделя международно пручване за нагласите към празника.

Шоколадовите изделия за празника на любовта мотивират фантазията на производители по цял свят, които още от лятото на предходната година целят да създадат най-атрактивния дизайн и вкус, за да се лансират на пазара на 14-и февруари. Според проучването оригиналната опаковка и визия е на първо място при определянето на избора. Важно е любовта да крещи от всеки сантиметър на подаръка, затова се залага на разноцветни хартии, изработката на фигурки и луксознаия вид.

Чак на второ място се нарежда вкуса, като се търси нотка на екзотика. Най-търсената комбинация е на шоколад с ягоди, като се счита, че именно това е сладостта на празника. Предпочитани съчетания са шоколад с кокос, вишни, кафе, малини и касис. Други свежи идеи, които също привличат голям брои купувачи са какаовото изделие, комбинирано с йогурт, сметана или ванилов аромат.

Според проучването, провеждано няколко поредни години, в което са участвали вече над 100 000 души от Европа, САЩ и Азия всяка шеста двойка посреща Св. Валентин под патрона на шоколада. Мъжете смятат, че ако направят добър избор, ще докоснат сърцето на любимата си, съчетавайки неустоим вкус с елегантна визия и закачлива нотка.

При жените темата е противоречива. Някои от тях се радват на любимата сладост, докато други се притесняват за талията си, затова и нежният пол по-рядко подарява на половинката си какаови изделия и сладкиши за деня на влюбените.

Съществува местна практика, според която подаръци се правят на хора, към които се изпитва силна обич и привързаност, а не само интимна любов. В тези райони шоколадът е още по-комерсиален подарък, особено при хора с роднинска връзка.

За да бъде комплектът пълен мнозина предпочитат към какаовото изделие да поднесат и бутилка хубаво червено вино, което да е с цвета на любовта и да пали страстта. За някои само шоколад е твърде малко за подарък, затова го използват към притурка на някоя сладка играчка или пък скриват в изделието билет за бленувано пътуване или скъпо бижу.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Sweet Dreams изпича любов, страст и нежност в сладкиши за Св. Валентин

Късче сладост с романтично послание към обичания човек дарява романтика за Деня на любовта.   виж още »

Чудеса за Св. Валентин със сърчице формичка за курабийки

Храна, оформена като сърце създава романтика в специалната вечер.   виж още »

Бързи любовни храни за Св. Валентин

Сладки и солени сърчица, които се приготвят за броени минути.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта