Регистрация

Яхния с останало агнешко от Великден



Яхния с останало агнешко от Великден
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2342

Агнешка яхния с вино и гарнитура от пюре от грах с мента.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 11.04.2018

Яхния с печено агнешко месо, което може да ви е останало в хладилника от предишна гозба, показват Лора и Стоян, като приготвят вкусно семейно основно от два компонента - агнешко задушено и основа от грахово пюре с мента, чесън, кисело мляко и лют сос. Получава се идилия от вкусове и аромати с приятна пролетна свежест и красиво зелено канапе.

Първо се захващаме с агнешкото месо, като го обезкостяваме и нарязваме на хапки. Ако искате да си сготвите директно ястието, без да разполагате с печени предварително мръвки, можете да ги направите, като ги обтриете с подправки (сол, пипер, розмарин, мащерка, джоджен) и ги запечете за няколко часа под фолио с малко вода и масълце на 170 градуса. Отделно се наситняват моркови, чесън и лук. Сгорещява се зехтин, запържват се зеленчуците и се добавя месото. Щом започне да се позапържва и то, се добавя доматен концентрат, пушен пипер, червено вино, мащерка, магданоз, дафинов лист и вода и се оставя да къкри 30-тина минути, докато се сгъсти яхнията.

През това време готвим пюрето за поднасяне. За него сваряваме грах и го пюрираме с чесън, пресни листенца мента, кисело мляко и лют сос. На финала сервираме заедно. Вкусно, апетитно и лесно за направа.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта