Регистрация

Ясай Кацу Къри - къри с патладжан и кускус

Ясай Кацу Къри - къри с патладжан и кускус
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3745

Вегетарианско къри с картоф и патладжан.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • сладък картоф
  • патладжан
  • брашно
  • 2 яйца
  • трохи от хляб или галета
  • кускус
  • масло и брашно за запръжката
  • 1 супена лъжица къри

Начин на приготвяне:

За кускуса:

1. Отмерете една чаша кускус и сложете в тенджера с вода. Когато водата заври, спрете котлона и оставете кускуса да поеме водата. 

Пърженето:

1. Нарежете патладжана – не прекалено дебело

2. Обелете и нарежете сладкия картоф

3. В купа смесете малко брашно с яйца

4. Сложете галета или хлебни трохи в чиния

5. Загрейте дълбок тиган и след това излейте в него достатъчно олио за пържене.

6. Докато чакате олиото да заври, пригответе си място за готовите изпържени храни – например голяма чиния и хартиени салфетки да я покриете.

7. Когато олиото е готово и врящо, вземете парче зеленчук, потопете при яйцата, а после оваляйте в трохите и пуснете в тигана.

8.  Когато изплува на повърхността, значи е готово!

Цветът винаги ви изглежда по-светъл докато се пържат, отколкото всъщност е щом ги извадите

За кърито:

1. Пригответе запръжка с масло, брашно и къри и я излейте върху кускуса и пържените зеленчуци.  

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 30
  2. 150
  3. Парти хапки
  4. 160
  5. 180
  6. 500
  7. виц
  8. 450
  9. 808
  10. за

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта