Регистрация

Ябълкова шарлота с бисквитено тесто

Ябълкова шарлота с бисквитено тесто
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1319

Ябълков сладкиш с тесто от бити белтъци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 120 г пудра захар
  • 120 г брашно
  • 400 г ябълки
  • 4 с.л. галета
  • 10 г масло

Начин на приготвяне:

1. Разделете белтъците от жълтъците на яйцата и ги изсипете в отделни купи.

2. Жълтъците разбийте със 100 г захар на най-ниската степен на миксера докато се получи гладък крем.

3. Белтъците разбийте на гъста пяна с останалите 20 г захар.

4. Изсипете жълтъците при белтъците и с шпатула разбийте сместа.

5. Добавете брашното и разбъркайте отново до хомогенност.

6. Обелете ябълките и ги нарежете на кубчета.

7. С маслото намажете дъното и част от стените на тава. Поръсете с галетата.

8. Отгоре разпределете ябълковите кубчета и залейте с белтъчното тесто.

9. Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна за 30-35 минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта