Регистрация

Ябълков пай по руски

Ябълков пай по руски
Средно   |   Порции 7-10   |   Видяна: 2189

Пирог с ябълки, ванилия и канела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 и 1/2 ч.ч. мляко
  • 8 с.л. захар
  • 1 яйце
  • 25 г жива мая
  • 2 с.л. масло или маргарин

За ябълковата смес:

  • 500 г ябълки
  • 1 пакет ванилия
  • канела
  • 2 жълтъка
  • 8-10 лъжици захар (според сладостта на ябълките и сладостта, която харесвате на сладкиши)

Начин на приготвяне:

1. Смесете 5 с.л. мляко с 1 с.л. захар, маята и малко брашно и изчакайте да шупне.

2. С останалите продукти за тестото и шупналата мая замесете меко тесто. Оставете го да втаса.

3. Обелете и почистете ябълките, рендосайте ги или ги нарежете на малки кубчета.

4. Смесете ябълките с ванилията, канелата и захарта.

5. Разделете тестото на две части, като едната е по-голяма. Разточете я на кора и покрийте с нея дъното и стените на намаслена тава със среден размер.

6. Изсипете вътре ябълковата смес.

7. Разточете втората част от тестото на кора и с нея покрийте сладкиша.

8. Пуснете го да се пече на 180 градуса за 30-40 минути.

9. Малко преди да извадите, намажете с разбит във вода жълтък.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта