Шоколадово фондю с мед и бадеми
     Средно   |   Порции 6
  |   Видяна: 4003
    
Шоколадов десерт с плодове и ликьор.
Необходими продукти:
- 6 с.л. сметана за разбиване
- 3 с.л. мед
- 200 г горчиво-сладък шоколад "Toblerone" или полусладък шоколад, нарязан
- 1 с.л. кирш (черешов ликьор)
- ¼ ч.л. бадемов екстракт (ликьор амарето или филирани бадеми, ако не намерите просто есенция)
- пресни плодове по избор (ягоди, банани, круши, портокали)
Начин на приготвяне:
1. Кипнете сметаната и меда в тенджерка с дебело дъно.
2. Прибавете шоколада и разбивайте докато се разтопи.
3. Свалете от огъня.
4. Разбийте кирша и екстракта.
5. Сложете в купа и оставете в чиния за сервиране.
6. Украсете с пресни плодове около купата, забодени на шишове за потапяне във фондюто.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.
 



 
		     
		     
		     
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ