Регистрация

Шоколадова торта с ванилов сос

Шоколадова торта с ванилов сос
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 3999

Сладкиш с бренди и ванилови шушулки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г черен шоколад (съдържание на какао 60-70%)
  • 200 г масло
  • 1 с.л. бренди
  • 150 г захар (100 г бяла захар и 50 г тъмна кафява захар)
  • 70 г обикновено брашно
  • 4 яйца
  • 2 яйчени жълтъка
  • 250 г мляко
  • 1 и половина с.л. захар
  • половин ванилова шушулка

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 градуса.

2. Разтопете черния шоколад с масло и бренди на водна баня в тенджера с вряща вода.

3. Разбийте яйцата със захарта, докато станат светли на цвят.

4. Добавете брашното, разбъркайте с дървена лъжица, а после сложете разтопения шоколад с маслото и брендито.

5. Изсипете сместа в намаслен и набрашнен кръгъл съд за печене на торта и печете за 25-30 минути.

6. След като извадите от фурната, оставете да се охлади.

7. За ваниловия сос, загрейте млякото на водна баня с ваниловите шушулки (разрязани по дължина), без да оставяте да кипне.

8. Разбийте яйчените жълтъци и захарта, докато станат бледи и пухави, продължете да разбивате и постепенно добавете горещата млечна смес, като бъркате постоянно, докато сосът се сгъсти. Не оставяйте соса да кипне.

9. Сервирайте охладен към шоколадовата торта.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта