Регистрация

Шоколадов кекс с бисквити



Шоколадов кекс с бисквити
Средно   |   Порции 8-16   |   Видяна: 1362

Печени бисквити орео в тесто за брауни.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Шоколадово брауни - идеята за този сладкиш е неустоима и в почти всяко домакинство има по рецепта за направата на вкусния какаов десерт. Но в канала Sugar Crystal Kitchen предлагат разнообразие с добавката на светли слепени бисквити тип орео. Така в черните шоко парчета се настанява бял пласт с крем - доста по-красиво е, пък и разнообразява традицията. Авторите на видеото показват продукти за една доза шоколадов крем, но се оказва, че за количеството от 16 бисквити ще са ви нужни две дози, затова ще дадем директно удвоените продукти:

Първо в купа се смесват 85 грама брашно с 1 с.л. какао на прах и щипка сол. Разбърква се. Отделно се разтапят 150 г черен шоколад. В друга купа 100 г масло на стайна температура се залива с 200 г захар. Разбива се на крем с добавка от ванилов екстракт. И когато е гладък, се чукват две яйца. Бърка се повторно. Следва да се добави в тази смес и разтопеният шоколад. Пак се бърка до гладък крем и на финала се вкарват и смесените сухи съставки. След хомогенизиране преминаваме към реденето на сладкиша.

Тава се покрива с хартия за печене. Хартията се намазнява и върху нея се редят 16 светли слепени бисквити с бял крем. Заливат се с кексовата смес и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути. Готовият сладкиш се охлажда и се отлепя от хартията като се обръща. След това се нарязва на квадрати по промеждуъците на бисквитите - как - гледайте във видеото. По желание можете да разрежете всеки квдрат на два триъгълника през диагонала, за да се покаже истинската прелест на плънката.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта