Регистрация

Шницел от кайма със сметана и гъби



Шницел от кайма със сметана и гъби
Средно   |   Порции   |   Видяна: 1109

Панирани телешки шницели с гъбен сос в сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

По правило шницелите се приготвят от кълцано до прозрачност телешко месо, но все по-често представляват офомена на тънко кюфте кайма, запържена с коричка от брашно. Ако не готвите за изискани гости, които държат на кулинарните закони, можете да опитате вкусния вариант за шницели на Иван Звездев, представен в канала Кухнята на Звездев.

Първо се замесва каймата, за да има време да се овкуси. Към нея се прибавят натрошени сухари или крекери, сол, пипер, наситнен лук и яйце. Оставя се настрани докато се направи сосът. Наситнен лук се задушава в масло, след което се добавят нарязани на парченца пресни печурки. Готвят се със сол и пипер докато водата им изври. После се налива малко вода, за да се сварят. Сгъстява се с нишесте и се добавя дафинов лист за аромат. Заквасена сметана се темперира с част от гъбения сос, а след това се изсипва в тигана. Оставя се да покъкри малко.

През това време от каймата се оформят сплеснати кюфтета, които се овалват в брашно. Пържат се за по няколко минути от страна в добре сгорещена мазнина. Кюфтетата се редят в тава, заливат се със соса и се пъхват за доизпичане в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути. А после можете да хапвате. Точните продукти и стъпки на готвене гледайте във видеото на Звездев по-горе.

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта