Регистрация

Чушки с яйце, сирене и колбас



Чушки с яйце, сирене и колбас
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2806

Пълнени чушки със смес от шунка, яйце и сирене под кашкавалена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Профирно и вкусно основно ни предлага да си сготвим кулинарната влогърка Милена, която представя лодки от чушки с плънка от шунка, яйце, сирене, копър и кисело мляко, запечени под кашкавалена коричка и поднесени с пресни глезорийки. Ястието е още по-примамливо, когато разбираме, че направата му отнема по-малко от половин час, а само още 10-тина минути се чака да се запекат. Така че ето идея за бърз обяд или вечеря, ако се чудите какво да сервирате на семейството.

Най-напред слагаме вода да заври, а през това време се захващаме с разполовяването на няколко месести зелени чушки. След като са се превърнали в лодки и са добре почистени от семките, продължаваме като наситняваме колбаса и копъра. По желание можете да пропуснете месото в рецептата, за да бъде ястието още по-леко и лятно. Чушките се пускат за 3 минути във врящата вода, а след това се шокират в студена, за да не се разкашкат.

Продължаваме с плънката - в купа се разбива яйце, добавя се черен пипер и сол, само ако сиренето е изкиснато. Изсипва се киселото мляко, содата и брашното и се бърка до сравнителна хомогенност. После се добавят копъра и колбаса и с тази смес се пълнят лодките, наредени в намаслена тавичка. Отгоре се поръсва с рендосан кашкавал и се запича докато кашкавалът създаде апетитна покривка на гозбата.

По желание можете да поднесете чушките, като ги поръсите с наситнен пресен лук и магданоз. Малко лютичко също ще си отива, но и ще направи присъствието на хляб на трапезата задължително. Вижте как точно се готвят тези чушки във видеото:

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта