Регистрация

Чийзкейк от бисквити орео със сметана и шоколад



Чийзкейк от бисквити орео със сметана и шоколад
Средно   |   Порции 12-16   |   Видяна: 4340

Торта орео с основа от бисквити, крем от сметана и крема сирене и типонг от шоколад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Страхотна торта без печене се готви в канала Dazzle Spoon, като сладкишът представлява вид чийзкейк с бисквити, но сглобен по специален начин. Ако се притеснявате да правите сложни домашни торти, това е вашият вариант да започнете с нещо по-лесно.

Първо 22 бисквити орео се слагат в чопър (може и на два-три пъти, ако уредът ви е по-мъничък) и се смилат на брашно. Заливат се със 70 г разтопено масло и се разбърква до получаването на маслени трохи. Те се разпределят на дъното на формичка за торти и се превръщат във вашия блат. 5 пакета крем сирене (от по 125 грама всеки) се рзбиват на крем със захар и ванилия, а после се добавя и сметана. След търпеливо разбиване на бавна скорост се получава гъст крем.

В крема се добавят 11 натрошени бисквити орео и се разбърква финално с шпатула. Излива се малко повече от половината върху блата, натрошава се ред от още бисквити орео и се доизсипва и останалия крем. Заравнява се и се прибира в хладилник за няколко часа. В малко подгрята сметана се разтваря шоколад и с тази смес се залива сладкиша. Прибира се отнов в хладилник. А на финала се украсява с цели бисквити орео, залепени в маслен или сметанов крем.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 15 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта