Регистрация

Домашни курабийки Орео

Домашни курабийки Орео
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3525

Десерт с ванилова глазура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За брауни курабийките:

  • 1 кутия (около 500 г - продава се в сладкарски магазини) микс за брауни
  • 1/3 чаша зехтин
  • 1 яйце
  • 2 с.л. вода
  • 1 чаша парченца шоколад

За разбитият ванилов крем:

  • 1 тубичка с разбита ванилова глазура (може да използвате крем-пудинг на доктор Йоткер, който се намира по-лесно; имайте предвид, че за него ще ви трябват и 400 мл прясно мляко)

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 190 градуса.

2. Смесете всички съставки без шоколадовите парченца. Внимателно прибавете парченцата след като сместа е разбъркана и хомогенна.

3. С помощта на лъжица, сложете малки курабийки от тестото върху застлана с хартия за печене тава и печете за 7-8 минути. Оставете да се охладят в тавата около 5 минути, после охладете напълно върху решетка.

Сглобяване:

1. С обикновен кухненски нож, разстелете щедро количество глазура по вътрешната страна на една курабийка. Вземете друга курабийка с подобна големина и форма и залепете внимателно върху глазурата, с плоската страна надолу. Стиснете леко, за да се сглобят. Повтаряйте, докато курабийките свършат.

2. Съхранявайте в хладилник за през нощта, за да позволите на глазурата да се стегне, но после оставете на стайна температура за около 10 минути преди да ги ядете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта