Регистрация

Чесново пилешко с бяло вино

Чесново пилешко с бяло вино
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3271

Пилешки гърди с мащерка и розмарин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 бр. големи пилешки гърди, обезкостени
  • 1 с.л. зехтин
  • сол на вкус
  • 2 скилидки чесън
  • ½ ч.л. мащерка
  • ½ ч.л. розмарин
  • 30 г пресен магданоз, нарязан
  • 100 мл бяло вино

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната до 180°C.

2. Сгорещете олио и изпържете пилешкото на умерен огън до златисто-кафяво.

3. Прибавете сол на вкус.

4. Обелете скилидките чесън.

5. Сложете пилето в тавичка за печене и покрийте с чесъна.

6. Поръсете с подправките.

7. Полейте с виното и печете 1 час във фурната.

8. Поднесете горещо с ориз или паста.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 ч. 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта