Регистрация

Чеснов спанак с аншоа

Чеснов спанак с аншоа
Средно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 2312

Салата със запържена риба и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г спанак, листа
  • 2 с.л. нарязан чесън
  • 3 стръка зелен лук, нарязан на парчета от около 5 см
  • 1/2 морков, нарязан на филийки
  • 1/4 ч.ч. изпържена на маслена баня аншоа или риба тон от консерва
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 ч.л. сусамово олио
  • 1/2 с.л. олио за готвене

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете олиото в уока и изпържете като разбърквате чесъна до златисто-кафяво.

2. Добавете зеления лук, моркова, аншоата, соевия сос, сусамовото олио и китайското олио за готвене. Пържете като разбърквате 3 мин.

3. Добавете спанака и изпържете като разбърквате за кратко. Спанакът бързо омеква, затова свалете от огъня, веднага щом листенцата се свият.

4. Украсете с пържен шалот и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта