Чеснов крем за месо и зеленчуци
     Лесно   |   Порции 400 мл
  |   Видяна: 2539
    
Чеснов сос със зехтин в стил чеснова паста.
Небходими продукти:
- 50 г почистени скилидки чесън
 - 2 ч.л. сол
 - 3 с.л. лимонов сок
 - 125 мл вода
 - 375 мл олио или зехтин
 
Начин на приготвяне:
1. Сложете скилидките чесън, лимоновия сок и солта в чопър. Бръмнете няколко пъти.
2. Сипете водата и пюрирайте отново.
3. Добавяйте зехтина на 3-4 пъти като след всеки пюрирате - получава се нещо като майонеза, с което можете да сервирате печени пилешки гърди, по-постно свинско или телешко месо, както и зеленчуци на фурна.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ