Регистрация

Черна леща със спанак и яйца



Черна леща със спанак и яйца
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2527

Ястие с леща, сирене, зеленчуци и поширано яйце.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 10.10.2017

Вкусно и леко ястие без месо, което нахранва добре - това е нетрадиционната рецепта с черна леща - белуга - на Лора и Стоян. Полезното основно представлява канапе от сварени ароматни черни зрънца със спанак, лук, чесън и резене, върху които се поднася поширано яйце и се натрошава бяло сирене.

Първо в подсолена вода се сварява белугата. Не се бъркайте с рибата, защото тук става въпрос за вкусната и малко по-скъпичка от събратята си черна леща, която носи изискан дъх на ядки и е идеална за ордьоври и салати. По желание вместо нея можете да сготвите рецептата и със зелена леща, но ще погубите част от лукса на тази храна. Сварените зрънца се отцеждат от водата, а през това време се прави запръжката.

В тиган се готвят лук и резене, добавя се чесън и доматен концентрат, а щом се запържат, в съда се изсипват лещата и листенцата бейби спанак. Така ястието започва да наподобява салата Табуле на вид, но вкусът му е доста различен. Съдържанието на тигана се разпределя в чинии и преминаваме към поширането на яйцата.

В подсолена вода с оцет, сгрята почти до точката на кипене, се чукват внимателно яйцата и се готвят докато се забулят. После се вадят нежно с решетъчна лъжица и се отцеждат. А след това полягват върху канапето от леща. Остава да натрошим бяло саламурено сирене и да поднесем ястието с филийка хляб.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта