Регистрация

Черешката на тортата, сезон 11, епизод 25, част 3



Черешката на тортата, сезон 11, епизод 25, част 3
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 1951

Златното момиче Радина Филипова посреща гости в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с гимнастичката Радина Филипова

Излъчен на 02.07.2018

Трета част

След като домакинята в първата вечер от седмицата Ради наготви пребогато, е време да посрещне гостите си. Оказва се, че никой от тях не я познава лично и не я е виждал на живо. И докато тя ги прегръща на прага с неподправена приветливост, те ѝ носят цветя и горят от желание да се сприятелят с принципен човек, какъвто може да бъде една гимнастичка от националния отбор.

Изненадващо е за всички, че тя не пази стриктни диети и си похапва хляб и сладкиши. Още по-сюрпризиращо е, че умее да готви въпреки малкия си опит в кухнята. Ястията са от вкусни по-вкусни, а компанията се оказва съставена от непретенциозни чревоугодници, които си хапват всякакви вкусотийки и са склонни да експериментират. Ето как изчезват двете салати - традиционна с домати, краставици и сирене и специална - с бейби спанак, маринован лук, червен боб и еленски бут. Покрай тях се налива и от дядовата ракийка, а с нея се хапват вкусни брускети с гъби и с домашните патладжани на лелинчо.

Разговорите се завъртат около кариерата на домакинята, която на 15 години е дошла да живее в сама в големия град, за да сбъдне мечтата си. След това се стига до извода, че в скромната софийка компания на трапезата няма нито един софиянец и започват шегите с местните диалекти. Така разбираме какво е "паткан" и "лакомица" и се смеем на някои македонски недоразумения.

Основното пленява, а явно и в коремчетата е останало още място. Колко смях се ражда в първата вечеря - гледайте в тази част.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта