Регистрация

Черешката на тортата, сезон 11, епизод 25, част 2



Черешката на тортата, сезон 11, епизод 25, част 2
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 1814

Гимнастичката Радина Филипова готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата със златното момиче Радина Филипова

Излъчен на 02.07.2018

Втора част

След като в първата част разбрахме, че домакинята денс Ради Филипова не спазва диети и не се интересува от здравословно хранене, стана ясно, че гладни гости няма да останат. Златното момиче се закани да поднесе доста ястия и се съобрази с основните видове диети, които би спазвал човек, предвиждайки за всеки по нещо. След добре планираното пазаруване влизаме в кухнята.

Първото сготвено ястие е десертът. Радина прави сладко от ягоди с кафява захар и джинджифил, смила ядки и си заделя мента, като идеята ѝ е да поднесе топка сладолед, залята със сладкото и ядките и украсена с ментови листа. След това бързо захваща паралелно две ястия - скаридите и гъбите за брускетите. Скаридите готви в масло и зехтин, където предварително са запържени чесън и люти чушлета. Пържи известно време морските дарове и ги залива с бяло вино и овкусява достойно с подправки. За гарнитура към скаридите предвжда запържени аспержи с подправки.

Брускетите са два вида - с гъби в масло и с домашната туршия от патладжани на лелинчо. За основно в тава се разполагат чери домати, маслини, портокали и лайм и се запичат за 10 минути. След това върху тях се добавя филе от лаврак и се пече още толкова. А докато гостите се товарят в лимузината, домакинята прави и двете салати. Първат е традиционна комбинация от домати, краставици и сирене. Втората представлява основа от бейби спанак, върху която се разпределят червен боб, маринован в оцет и захар лук и еленски бут. С това вечерята е готова.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта