Регистрация

Черешката на тортата, сезон 11, епизод 18, част 2



Черешката на тортата, сезон 11, епизод 18, част 2
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 2161

Джина Стоева готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Джина Стоева

Излъчен на 21.06.2018

Втора част

След като се запознахме с дъщеричката на Джина Стоева и видяхме как едно малко момиченце може да превърне необятен апартамент в детска стая, приготвихме и десерта - бисквитена торта с бити белтъци, жълтъчен крем, маскарпоне и цедено кисело мляко. Сега домакинята Джина Стоева се захваща с основното меню, което без сладкиша, е в арабски стил.

Първо прави три разядки, които планира да поднесе с арабски питки за прихапване. За начало виждаме как се готви чеснов сос с майонеза - чесънът се намачква със сол и зехтин, добавя се люто чушле и след това майонеза, която да омекоти вкуса. Следва баба гануш - подобие на кьопоолу с патладжани, чушки, чесън и магданоз. За трето предястие домакинята избира хумус, но понеже няма време да го направи, залага на купен.

Следва и екстравагантното основно със сложното име МАКЛЮБЕ. Всъшност това е арабска мусака на пластове, като в нея има ред пържени картофи, ред домати, ред телешка кайма със седем задължителни подправки - кимион, бахар, кардамон, индийско орехче, сол, бял пипер и червен пипер. После ред от варен ориз и се завършва с пласт патладжани. Всичко се готви на плоча и след това се обръща. Именно това означава и името на ястието - обърнат с главата надолу.

Междувременно Джина мисли и за фигурата на гостите си и прави табуле с кускус, домати и магданоз.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта