Регистрация

Черешката на тортата - сезон 8, епизод 21, част 1



Черешката на тортата - сезон 8, епизод 21, част 1
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 2062

Вечеря с чесън от салатата до десерта готви предприемачът Трифон Михайлов.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 21, сезон 8

Излъчен на 27.06.2017

Първа част

Готви пчеларят Трифон Михайлов

Тази седмица в Черешката звездите не просто са огладнели, а направо са освирепели. Но ще нахраним обилно всички, ще ядем десерти с чесън, таратор с моркови... или пък таратор с яйца, ще се поднасят пататници и гювечи, ще се изненадваме приятно и ще си прекараме невероятно. Ще готвим с актрисата, която спечели кастингите и за филмите, и за сърцето на режисьора Ники Илиев - Саня Борисова; актрисата от един куп велики български филми, снахата на великия Радичков - Мария Статулова; кулинарната рецидивистка, ветеранката от Черешката на тортата - Катето Евро; всички депутати са ни черни, този обаче ни е жълт - народният представител от НДСВ Владимир Дончев и предприемачът, който работи хобитата си, адвокатът на пчелите, кошерът с идеи - Трифон Михайлов. И разбира се, и тази седмица всички ще готвят под зоркото око на върлият враг на сьомгата - Шеф Иван Манчев.

В сезон 8 на Черешката на тортата всяка седмица Шеф Манчев дава тема, с която трябва да се съобразят участниците. След като изпълнихме мисия "Предай нататък", вещият кулинар заложи на "Изберете българското" в готвенето на петорката. А задачата е с надежда да видим как известни български звезди ще поднесат традиционни български ястия, сготвени с вкус, визия и традиция.

Тази вечер ще има и вегетариански пържоли, ще видим всеизвестната рецепта за авокадо по родопски и за десерт с чесън. Домакинът Трифон ще отрупа масата с изненади и с истории. А готвенето му и подбора на комбинация от продукти е просто фрапиращ. По-странни български рецепти никой не е виждал. Ето и какво готви Трифон в тази част:

1. Салата от нарязани на ситно листни зеленчуци с домати и дресинг от мед, зехтин, чесън и оцет.

2. Най-странният таратор на света - кисело мляко, краставица на кубчета и чесън... а след това варено яйце и пресни моркови.

3. Домашна питка с много масло, лимонада и чесън - една уникална погача.

4. Печени картофки с чесън и копър за гарнитура към основното.

5. Свинско на фурна, предварително мариновано в мед, вино, лимонада и подправки.

6. Десерт от кисело мляко с чесън, бисквити и сладко. 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта