Регистрация

Черешката на тортата - сезон 7, епизод 20, част 2



Черешката на тортата - сезон 7, епизод 20, част 2
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 1908

Поетът Илиян Любомиров посреща гости на шопска салата и домашна ракия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата - епизод 20, сезон 7

Излъчен на 17.02.2017

Готви поетът Илиян Любомиров, познат още като Августин Господинов

Втора част

Тази седмица поверяваме финала на Черешката в ръцете на една истинска фолкфурия на име Мария, позната още като Мара Отварачката; момичето, от което очакваме вдигане на температурите и падане на големия джакпот - Гери Малкоданска; властелинът на нощния живот - бизмесменът Петко Димитров; шампионът по кикбокс и фитнесгуру Мартин Гаджев и най-честният, най-скандален и най-комерсиален млад поет - Илиян Любомиров. А последната инстанция в последната седмица отново ще бъде шеф Иван Манчев.

Гостите пристигат по анцузи и пантофи, както бе уговорено и още от входната врата усещат насладата на домашния уют. На масата ги чакат туршия, домашна лютеница и ракия. Домакинът иска разрешение да начупи хляба с ръце, а шопската салата и печеното свинско разтапят докрай зажаднелите за родни храни езици на черешковците. На трапезата се говори за любов, поезия, литературни инциативи и музи. Шоколадът в десерта отново се оказва недостатъчен за женските вкусове, но дали това ще повлияе и на крайните оценки? Вижет също във видеото с какви подаръци изпрати гостите от последния епизод в Черешката на тортата щедрият домакин Илиян.

1. Welcome хапки за мазане по български или филийки хляб, поднесени с домашна лютеница, правена лично от Илиян и два буркана домашни туршии с люти чушлета. А това - с домашна ракийка.

2. Шопска салата, за да има още нещо, което да си върви с ракията.

3. Френска салата Нисоаз с много продукти - основа от варени картофи, върху които се редят домати, после листа зелена салата, покрита с риба тон, каперси, лук, аншоа, зелен фасул, варени яйца, маслини и заливка от сос.

4. Печена свинска плешка с родни подправки, увита в бекон и сготвена върху зеленчуци с канела.

5. Поширани круши с шоколадов топинг, сладолед и листенца прясна мента.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта