Регистрация

Черешката на тортата - сезон 12, епизод 39, част 2



Черешката на тортата - сезон 12, епизод 39, част 2
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 2596

Габриела Станимирова готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Габи от Hell's Kitchen

Излъчен на 22.02.2019

Втора част

Готви Габриела Станимирова

Последната домакиня за сезона обеща семпла храна, направена по вкусен начин. След като яхна метлата на пазара, се "прибра" в кухнята на ресторанта, в който работи и където е нейният втори дом. Там я чакаха мариновани в подправки и билки свински бузи, които Габи заля с олио и остави да се готвят на 100 градуса за дълго време. После изнесе урок по съвършено правене на крем карамел, като вложи доста педантизъм в десерта.

Сега с поздрав към шеф Манчев прави печени люти чушлета, които след това маринова в сол, оцет и зехтин и добавя копър, магданоз, чесън и ситно рендосан морков. Габи спазва и обещанието си към Гичка, което даде на вчерашната вечеря - да завърти една истинска баница. По-истинска няма как да бъде, защото е изцяло с домашни продукти - яйца, сирене, много масло и кисело мляко. Домакинята е на седмото небе, че щерката на Гичето, която ще се роди всеки момент, ще се казва Габриела.

На трапезата са предвидени и студени предястия - плата с домашни суджук, луканка и пастърма и плата със сирена, най-рядкото от които е зелено сирене от Черни Вит. Отново към отбора на предястията се пречислява и орехова разядка, в която се смесват цедено кисело мляко, натрошено овче сирене, орехи, магданоз, копър, чесън, много зехтин и послание от Мечо Пух. За финал има и салата - белени домати с печени мариновани чушки и кроп мач - редуцирано овче мялко, което Габи шприцова върху чушките. Трапезата е идеална, а гостите отварят шампанското от лимузината пред вратата на ресторанта.

Трупането на вкусни храни радва всички, освен Нина. Тя отново е в минорното си настроение и е критично настроена към компанията. Не говори, не се усмихва и дори намира кусури на идеалната според останалите баница. Вече се очертава черната овца на вечерта.

Рейтинг и коментари

5 отлична
4
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта