Регистрация

Черешката на тортата - сезон 12, епизод 36, част 3



Черешката на тортата - сезон 12, епизод 36, част 3
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 1628

Светлана Илиева посреща гости в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата, сезон 12, епизод 36

Излъчен на 19.02.2019

Трета част

Гости посреща Светлана Илиева

Светла от Hell's Kitchen реши да не се хвърля в префърцунено готвене, а да направи за приятелите си това, което е обичала да хапва като дете, но все пак използвайки придобитите познания и умения в кулинарията. Така традиционната българска кухня от едно време се сдоби с модерна визия, запазвайки автентичния си вкус. А домакинята се подготви да посрещне с доза българщина гостите си още от прага.

Гладната компания влиза в къщата с идеята, че обилното хранене започва веднага, но вместо това млади момичета очакват гостите, за да тропнат едно хоро преди пълнененто на стомасите. Под звуците на Бяла роза Марто вече е вперил треперещ поглед в наредената софра и нетърпеливо дочаква последния такт.

Хлябът, който Светлето е приготвила, е добре познат на компанията, защото неведнъж е правен на общите вечери в Hell's Kitchen. Въпреки че шеф Манчев нахока домакинята заради много подправки, според бившите съперници в готвенето, това е един от най-вкусните български хлябове. Към него се поднася и купичка с домати от буркан, смесни с наситнен праз лук и сирене. Първият спомен от детството е успешно пресъздаден. Дори и Нина, която не яде суров лук, опитва и харесва комбинацията.

Салатата от пълнени розови домати с мус от сирена е противоречиво приета. Дани Спартак не смята, че сега е сезонът на ястията с пресни домати. Нина и Габи не харесват вкуса на магданоза. А Марто - си изяжда всичко и взима и от съседните чинии. Участниците в първия сезон на Hell's Kitchen си раказват за връзката със света след тримесечната изолация в Нови Хан. В очите на Светла се появяват сълзи.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 4 часа
Време за готвене: 17 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта