Регистрация

Черешката на тортата - сезон 12, епизод 20, част 2



Черешката на тортата - сезон 12, епизод 20, част 2
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 1861

Луиза Григорова готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата, сезон 12, епизод 20

Излъчен на 28.01.2019

Втора част

Готви Луиза Григорова - Макариев

След обилно и взискателно пазаруване идва ред на същинското действие. Затова домакинята Луиза си налива чаша вино и се хвърля в бойното поле на кулинарнията - кухнята. Започва като начуква и маринова свински вратни пържоли с кост в соев сос със зехтин, чесън, сол и пипер. А после за ужас на Шеф Манчев долива и вино. Следващата битка е с кореноплодните зеленчуци, които след тежко стъргане, се съчетават във витаминозна салата.

Домакинята предвижда малко по количество предястия, за да остане място и за основното. Но пък не пести продукти и идеи. Така прави хапки от ементал с грозде, размесва микс от меки сирена, оформя го на топки, а тях овалва в апетитна смес от сушени кайсии, ядки и босилек. Третата глезорийка са брускети, намазани с пастет от яребица и поднесени с плодов марамалад.

После отново се връща към пържолите. Те се подреждат почти с връх в йенска тенджера, като между всеки ред месища се вмъкват гъби, топено и пушено сирене. Сварените картофи, запечени в тавичка, ще послужат за гарнтура. Десертът е под въпрос, защото е приготвен от предишния ден, но с инциденти.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта