Регистрация

Черешката на тортата - сезон 10, епизод 10, част 1



Черешката на тортата - сезон 10, епизод 10, част 1
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 3851

Певицата Вяра Атова готви в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Вяра Атова

Първа част

Излъчен на 26.01.2018

Тази седмица отново имаме 5 звезди в кухнята и очакваме от тях хляб и зрелища. В най-вкусното шоу се забъркват: жената, която е имала шест първи брачни нощи, актрисата, която избра България пред Америка - Ирен Кривошиева; певицата, която изгря едва на 11 години и продължава да блести и досега - Дивна; момичето, в чиито талант имаме вяра, певицата, а отскоро и актриса - Вяра Атова; журналистът, който свети на всяко светско събитие, душеприказчикът на звездите - Антон Стефанов; и момчето, което пое към музикалния връх в дует, но реши да продължи соло, мултиталантливият Ангел Ковачев. А дали всичко ще върви по ноти, ще следи диригентът на шоуто - Шеф Иван Манчев.

Тази вечер сме под абсорбатора с Вяра Атова. Тя крие голяма изненада - умее да готви превъзходно и добре работи с модерни продукти и комбинации. Дори и Шеф Манчев е изненадан от иновативните й хрумвания и страхотното меню. Ставаме свидетели на направата на хумус от червена леща с цели семена от ядки и студено пресован зехтин. Продължаваме с крем супа от тиква, в която се добавя джинджифил, сметана, моркови и се сервира със сотирани тиквени семки. Следва и салата - зелени листа с чери домати и запечено на тиган козе сирене. Малко добавка от нар за цвят и е готова.

Основното също е в модернистичен стил - пилешки хапки с кашу и ананас, сготвени в сос от заквасена сметана и разтопени триъгълни сиренца. А за десерт - крем от маскарпоне с кондензирано мляко, малини, манго, бишкоти и шоколад.

Естествено всичко това се готви с разбиране, вещина и видимо удоволствие от прекараното време в кухнята.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта