Чаудър със скариди и картофи
Млечна супа със скариди и кашкавал.
Необходими продукти:
- 450 г скариди
 - 2 червени сладки чушки
 - 350 г царевица от консерва
 - 450 мл мляко
 - 2 с.л. олио
 - 1 глава лук
 - 350 г картофи
 - 1 дафинов лист
 - 1/2 ч.л. сух майоран
 - 1/4 ч.л. индийско орехче на прах
 - 150 г кашкавал
 - 1,5 литра пилешки бульон
 
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука. Чушките почистете от семките и нарежете на тънки полумесеци. Картофите обелете, измийте и нарежете на малки кубчета. Кашкавала - рендосайте, а скаридите - измийте и почистете, ако е необходимо.
2. В голяма тенджера сгорещете олиото, изсипете в него лука и гответе докато омекне, без да е започнал да променя цвета си.
3. Добавете чушките, запържете ги леко, а през това време отцедете царевицата от соса и добавете и нея. Гответе 2-3 минути при непрестанно разбъркване.
4. Налейте бульона, добавете картофите и дафиновия лист, похлупете с капак и оставете да се готви докато картофите се разварят и омекнат.
5. Добавете млякото, изчакайте да кипне и изсипете в ястието подправките, скаридите и рендосания кашкавал. Оставете да поври 3-5 мнути и махнете от огъня.
6. Сервирайте с резени лимон или лъжичка заквасена сметана. Можете да поръсите с пресен копър за повече цвят.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ