Регистрация

Чана масала - пържен нахут с подправки

Чана масала - пържен нахут с подправки
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 5418

Нахут по индийски, запържен с чили чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  •   1 голяма консерва нахут
  •   ½ чаена чаша вода
  •   1 ч.л. сол
  •   ½ ч.л. куркума
  •   1 малък лук
  •   5 зелени люти чушки
  •   1 ч.л. чеснова паста
  •   ½ ч.л. джинджифилова паста
  •   2 големи домата
  •   2 супени лъжици олио
  •   1 ч.л. семена от кимион
  •   1 ч.л. смлян кориандър
  •   ½ ч.л. гарам масала (индийска подправка)
  •   ¼ ч.л червен пипер
  •   1 супена лъжица лимонов сок
  •   2 супени лъжици пресни листа от кориандър

Начин на приготвяне:

1. В кухненски робот смесете лука, чушките, чесъна и джинджифила.

2. Пюрирайте доматите отделно.

3. Загрейте олио в тиган и сложете семената от кимион. Когато започнат да подскачат, бързо добавете лучената смес и гответе до златисто.

4. Добавете доматите и гответе още 5 минути.

5. Добавете смления кориандър, гарам масала, куркумата, червения пипер и лимоновия сок.

6. Прибавете и нахута и оставете да ври около 15 минути, за да се смесят всички аромати.

7. Добавете сол и гарнирайте с пресни листа от кориандър.

8. Бихте могли да добавите също и 2 малки картофа на кубчета, преди да сложите нахута.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта