Регистрация

Целувчен десерт с ягоди и ябълки



Целувчен десерт с ягоди и ябълки
Трудно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1108

Сметанов крем с плодове и печени белтъци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 30.05.2017

Трикомпонентен десерт, познат под името Итънска бъркотия или Итън Мес (Iten Mess) показват Лора и Стоян като обясняват, че сложия сладкиш в чашка е колежанска измишльотина от Итънския университет. Освен търпение и разбиране, десертът изисква и време, затова е добре да се запасите със свободни часове, ако искате да направите тази уникална идилия, в която ягоди и ябълки си партнират със сметана и белтъчени целувки с розов пипер. Странно и много вкусно.

Първо се приготвя сметановата част, като сметаната се кипва и ароматизира с кардамон. После отпочива за час, прецежда се и отива в хладилника докато станем готови с останалите компоненти. Следва да разбием белтъци на пяна със захар, царевично нишесте и розов пипер. Тях изпичаме като една голяма целувка. После приготвяме и плодов мармалад като запичаме парченца ягоди и ябълки. Внимателно си запазваме и соса от готвенето.

Накрая се сглабя десерта, като се редуват сметана, целувки и плодове. Листенце мента за разкош и сме готови да оберем овациите.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 2:30
Време за готвене: 5 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОДОБНИ РЕЦЕПТИ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта