Регистрация

Цели домати в буркани

Цели домати в буркани
Лесно   |   Порции 3-литров буркан   |   Видяна: 10311

Кисела туршия от червени домати рома.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • домати - червени продълговати и твърди (сорт рома например)
  • листа и стебла целина
  • черен пипер на зърна
  • лук
  • таблетки аспирин

За маринатата:

  • вода
  • сол
  • оцет
  • захар

Начин на приготвяне:

Количествата пртеценете според потребностите си. Опитът показва, че тази туршия се получава най-добре в 3-литрови буркани, но много семейства не могат да се справят в рамките на две седници с изяждането на това количество. А все пак след отваряне зимнината трябва да се хапне за 14-15 дни. Затова изберете първо броя и големината на бурканите, след това се съобразете с количеството домати, което ще ви трябва за тях.

1. Измийте добре доматите и цели ги разпределете в буркани.

2. Между доматите добавяйте по няколко кръгчета лук и стебла и листа целина. Най-отгоре сложете и по няколко зърна черен пипер.

3. Пригответе маринатата като на всеки 1 литър вода сипете по 2 с.л. сол, 2 с.л. оцет (най-добре си намерете от 9%) и 2 с.л. захар. Първо кипвате водата, после разтваряте в нея захарта и солта, а най-накрая добавяте и оцета.

4. Залейте доматите с врялата марината и отгоре сложете по 3 аспиринчета на буркан. Стерилизирайте за 5-7 минути. След това съхранявайте на хладно.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
5
4 мн. добре
6
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта