Регистрация

Цветчета от кренвирши с яйца

Цветчета от кренвирши с яйца
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 1093

Печени яйца с кренвирши и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 кренвирша
  • 2 с.л. олио
  • 4 яйца
  • сол и пипер
  • пресни зеленини по избор - зелен лук, магданоз, мащерка, босилек - каквото от тези ви харесва и имате

Начин н приготвяне:

1. Разделете жълтъците от белтъците на яйцата. За по-удобно всеки жълтък можете да сложите в отделна малка купичка, но дори и да ги съберете заедно в една купа, можете да ги загребете внимателно със супена лъжица. Въпросът е да не ги спукате.

2. Вземете две китайски клечки за хранене или два по-дебели шиша. Сложете ги от двете дълги страни на единия от кренвиршите и след това нарежете напречно кренвирша от горната страна като използвате келчките за стопер. Повторете и с другия кренвирш.

3. Разполовете по дължина всеки кренвирш от страната, която не е нарязана, за да се получат две по-тънки дълги парчета с нарези. След това бучнете клечка за зъби в единия край, завийте на цвете и забодете другия край на кренвирша. Така се оформят цветлетата.

4. Наситнете избраните от вас зеленини. Разбийте белтъците до леко побеляване със сол и пипер. Не трябва да стават на гъста пяна, а просто да се разджуркат на сос. Добавете в него наситнените зеленини и размешайте.

5. Намажете дъното на тиган с незалепващо покритие с олио. Подредете цветчетата от кренвирши и включете да се загрее на умерен огън.

6. Сипете встрани белтъчния сос, за да се разнесе между кренвиршите. Гответе минута и в центъра на цветчетата добавете жълтъците. Поръсете ги със сол и пипер и сложете капак на тигана. Гответе до желаната твърдост на жълтъците като намалите огъня на слаб към умерен. Между 4 и 6 минути са достатъчни.

7. Прехвърлете внимателно в чиния и по желание нарежете на 4 триъгълни парчета като пица. Можете да поднесете с пресни зеленчуци за още по-пълноценно хапване.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта