Регистрация

Хумус от цвекло с нахут



Хумус от цвекло с нахут
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1483

Дип от цвекло с чесън, нахут и тахан.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Арменският хумус е любима разядка на посещи и хранещи се здравословно хора, но също се харесва и от табиетлийте, които обичат да си угаждат, когато седнат на трапеза. Каналът Хапка по хапка дава една различна идея за хумус, обогатен от добавката на варено цвекло. Тя създава приятен розов цвят на разядката и добавя доза сладост. Можете да си купите директно вакуумирано сварено цвекло и да си спестите времето за варене.

В купата на пасатора се изсипва бурканче нахут заедно с част от водата. Към него се прибавя нарязаното на парчета цвекло, лимонов сок и сусамов тахан. Всичко се пасира заедно до хомогенност. На втори етап в сместа се вкарва чесън и подправки по желание, като кимионът и лютият пипер са най-подходящи. Пюрира се отново. Можете да добавите още нахутена вода, ако е прекалено гъсто или пък зърна нахут, ако стане по-редичко.

След получаването на желаната текстура дипът се прехвърля в подходящ за сервиране съд и се украсява с капки студено пресован зехтин, семена бял сусам и подправки - кимион или пресен магданоз.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта