Регистрация

Хрупкави панирани зеленчуци по азиатски



Хрупкави панирани зеленчуци по азиатски
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3913

Зеленчукова темпура, която пие много бира.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Зеленчуци темпура са любимо хапване за мезе към бира и несъмнено могат да бъдат калорично предястие или мазничка гарнитура към профирна мръвка като печено пилешко. Азиатският произход на този тип панировка говори, че ще си хапнем пърженко, а кулинарната влогърка Милена ни показва в канала си как точно да приготвим панираните зеленчуци, като се стремим да получим хрупкави хапчици с облачна панировка.

Първо започваме с изчистването и нарязването на тиквички, моркови, зелени и червени чушки и гъби. По желание можете да добавите и лук или маслини, а ако ще се заигравате повече, знайте, че темпура се прави дори и от краставици. След като всичко е превърнато в тънки лентички, се захващаме с наистина "тънката" част в направата - панировката. За нея ни трябва ледено студена вода - най-дбре от хладилника или фризера. Точно когато са се образували кристали е най-добре. Но внимавайте да не пропуснете момента.

В ледената вода се разбива яйчен жълтък и се добавя сода за хляб. После се вкарва и брашното, овкусено със сол и по желание лют пипер или друга подправка. Накрая се слага още лед, за да държи сместа добре охладена. Най-добре си пускайте по 1-2 бучки по време на паниране, за да е "куул". Въпреки че Милена сгорещява 150 мл олио в тиган, по-добре правете темпура на маслена баня и си намерете касеролка, в която да загреете бая повече мазнина и след това да пържите свободно без да ви се налага да обръщате. Така коричката става още по-въздушна и хрупкава.

На финала извадете върху домакинска хартия и помнете, че колкото повече зеленчуците се натискат взаимно, толкова по-вероятно е панирвката им да слегне и да стане глетава. Затова по възможност не ги изсипвайте един върху друг.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта