Регистрация

Хапки от пилешки гърди по индийски

Хапки от пилешки гърди по индийски
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1256

Пилешко по индийски с гарнитура от бял ориз с кардамон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1-1,2 кг пилешки гърди
  • 250 мл кисело мляко
  • 2/3 ч.л. кимион на прах
  • 1/2 ч.л. индийско орехче
  • 1/3 ч.л. смлян карамфил
  • 1 с.л. сол
  • 1 ч.л. смлян джинджифил
  • 1 ч.л. кориандър на прах
  • 4 скилидки чесън
  • 1-2 люти чушки
  • 200 г спанак
  • 400 г ориз
  • 1,2 л пилешки бульон
  • 2 глави лук
  • 4 с.л. олио
  • 8 кардамончета

Начин на приготвяне:

1. Пилешките гърди нарежете на големи парчета. Овкусете с част от солта.

2. Спанака пуснете във вряща вода за 1 минута, след това отцедете и прехвърлете в купата на блендера. Добавете чесъна и лютите чушки и пюрирайте на паста.

3. Киселото мляко изсипете в купичка, добавете спаначената паста, солта, джинджифила, карамфила, кимиона, кориандъра и индийското орехче. Разбъркайте много добре.

4. Овъргаляйте месата в тази марината и ги оставете в нея за поне 1 час - може и цяла нощ.

5. Месоо печете на шиш в тиган, на скара или в тава с все маринатата, като махнете малка част от нея.

6. Докато месото се готви, наситнете лука, запържете го в олиото и след това добавете измития ориз. Гответе до прозрачност, добавете пилешкия бульон, посолете на вкус (ако бульонът е безсолен) и добавете кардамона. Изчакайте да се свари и да абсорбира течността си.

7. Сервирайте изпеченото месо върху канапе от кардамонения ориз.

Снимка: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта