Регистрация

Хапки от картофи и треска

Хапки от картофи и треска
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 4514

Печени картофени хапки с риба - един практичен ордьовър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 пресни картофа
  • 1 обезкостено филе треска без кожата
  • 2 с.л. галета
  • 2 с.л. меко сирене
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1 с.л. магданоз
  • 1 с.л. мащерка
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

Пълнежът става повече, отколкото можете да сложите в разполовените картофи, но винаги можете да запазите вътрешността на картофа за друг ден.

1. Сварете картофите почти до готовност, но не преварявайте. Отцедете и охладете.

2. В същото време задушете или изпечете на скара филето, докато месото започне да се отделя лесно.

3. Разбъркайте парчетата риба със сиренето, лимоновия сок и подправките.

4. Разполовете картофите и внимателно издълбайте вътрешността. Добавете я към рибената смес и овкусете.

5. Сложете празните половини картофи в тавичка за печене и напълнете с рибено-картофената смес.

6. Поръсете всеки картоф с галета и печете около 5-10 мин.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта