Регистрация

Хаотична питка с кашкавал



Хаотична питка с кашкавал
Средно   |   Порции 1 хляб   |   Видяна: 1541

Домашен хляб на пластове с масло и кисело мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Влогърката Милена представя една интересна рецепта за лесна и нетрадиционна домашна питка, която се меси на пластове и пече на парчета, за да стане рошава и апетитна и да замести баницата за закуска. В този домашен хляб не се пестят добавки, които правят насъщния наистина вкусен, защото се замесва с масло, кисело и прясно мляко и яйца. Текстурата е ефирна, а между редовете се образуват въздушни отвори, които придават особена триизмерност на храната.

Започваме по традиционния начин като разтваряме суха мая в затоплено прясно мляко с малко захар. Следва да замесим тестото от брашно с кисело мляко, шупналата мая, яйца, олио и сол. После го оставяме да втаса за час, а след това преминаваме към шантавата част от правенето на питката.

Тестото се разделя на три равни части, които се разточват на кори. Не е задължително те да са еднакви. Първата се маже с разтопено масло и по желание можете да поръсите с подправки. Върху нея се захлупва втората и отново се намазва. После налагаме и третата и разрязваме на хаотични парчета, които хвърляме на безразборен принцип в намаслена тавичка. Следва да намажем кората с жълтък и кисело мляко и да запечем на 190 градуса за 40-тина минути. По желание малко преди да е готов хляба, можетеда го поръсите с рендосан кашкавал. Гледайте във видеото на Милена как точно се прави:

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта