Хамбургер с печено в доматен сос кюфте и туршия
Хамбургер, с който ще заситите всеки гладник.
Необходими продукти:
- 200 г свинска кайма
 - 200 г телешка кайма
 - 1 консерва домати
 - доматено пюре
 - 1 малка глава лук
 - 2 скилидки чесън
 - 1/2 ч.ч. натрошен бял хляб
 - 2 жълтъка
 - пресен риган
 - пресен нарязан магданоз
 - сос "Уорчестършир"
 - 1 топка прясна моцарела
 - 4 питки за хамбургер
 - зехтин
 - туршия
 - маслини и сушени домати (за сервиране)
 - чили картофки с пармезан (за сервиране) или други пържени картофки
 
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука на кубчета и наситнете чесъна. Сотирайте в тенджера с малко пресен риган до прозрачност. Запазете половината лук и чесън в отделна купа и добавете консервата домати при останалия лук в тенджерата. Овкусете със сол и пипер, добавете 1 ч.л. доматено пюре и оставете да къкри покрито за 1/2 ч.
2. Към заделения лук добавете каймата, малко фино нарязан магданоз, хлебните трохи (на няколко филии бял хляб без кората), жълтъците и малко сос "Уорчестършир". Разбъркайте хубаво, овкусете със сол и прясно смлян черен пипер и оформете дебели кюфтенца с диаметър колкото този на питките. Оставете ги да престоят около 30 мин. преди пържене, за да се обединят по-добре вкусовете.
3. Сгорещете още олио в тиган, подходящ и за фурна (или просто прехвърлете след изпържване кюфтетата в тавичка) и запържете кюфтетата и от двете страни. Сложете във фурната, заедо с горещия доматен сос, покрийте с фолио и печете 30 мин. на 180ºC.
4. След 30 мин. махнете фолиото и сложете върху всяко кюфте по 1 дебел резен моцарела. Върнете във фурната за още 5 мин., докато препичате питките. Сиренето трябва да се разтопи хубаво по цялото кюфте.
5. Препечете хляба на грил до покафеняване от двете страни.
6. Върху всяка питка сложете по едно кюфте с щедро количество от соса в тавичката.
7. Поднесете с туршия, маслини, сушени домати и чили картофки с пармезан.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ