Регистрация

Хамбургер с печено в доматен сос кюфте и туршия

Хамбургер с печено в доматен сос кюфте и туршия
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3160

Хамбургер, с който ще заситите всеки гладник.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г свинска кайма
  • 200 г телешка кайма
  • 1 консерва домати
  • доматено пюре
  • 1 малка глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1/2 ч.ч. натрошен бял хляб
  • 2 жълтъка
  • пресен риган
  • пресен нарязан магданоз
  • сос "Уорчестършир"
  • 1 топка прясна моцарела
  • 4 питки за хамбургер
  • зехтин
  • туршия
  • маслини и сушени домати (за сервиране)
  • чили картофки с пармезан (за сервиране) или други пържени картофки

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука на кубчета и наситнете чесъна. Сотирайте в тенджера с малко пресен риган до прозрачност. Запазете половината лук и чесън в отделна купа и добавете консервата домати при останалия лук в тенджерата. Овкусете със сол и пипер, добавете 1 ч.л. доматено пюре и оставете да къкри покрито за 1/2 ч.

2. Към заделения лук добавете каймата, малко фино нарязан магданоз, хлебните трохи (на няколко филии бял хляб без кората), жълтъците и малко сос "Уорчестършир". Разбъркайте хубаво, овкусете със сол и прясно смлян черен пипер и оформете дебели кюфтенца с диаметър колкото този на питките. Оставете ги да престоят около 30 мин. преди пържене, за да се обединят по-добре вкусовете.

3. Сгорещете още олио в тиган, подходящ и за фурна (или просто прехвърлете след изпържване кюфтетата в тавичка) и запържете кюфтетата и от двете страни. Сложете във фурната, заедо с горещия доматен сос, покрийте с фолио и печете 30 мин. на 180ºC.

4. След 30 мин. махнете фолиото и сложете върху всяко кюфте по 1 дебел резен моцарела. Върнете във фурната за още 5 мин., докато препичате питките. Сиренето трябва да се разтопи хубаво по цялото кюфте.

5. Препечете хляба на грил до покафеняване от двете страни.

6. Върху всяка питка сложете по едно кюфте с щедро количество от соса в тавичката.

7. Поднесете с туршия, маслини, сушени домати и чили картофки с пармезан.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта