Френска супа с пилешко и зеленчуци
Супа с кафяв ориз, месо и много зеленчуци.
Необходими продукти:
- 6 с.л. зехтин
 - 700-800 г пилешки гърди
 - 3 дребни стръка праз лук
 - 4 моркова
 - 5 стръка целина
 - 1 с.л. провансалски подправки
 - 1 литър пилешки бульон
 - 1 ч.ч. кафяв ориз
 - 150 г бейби спанак
 - 100 мл лимонов сок
 - 2 яйца
 - сол и черен пипер на вкус
 
Начин на приготвяне:
1. Сварете кафявия ориз до полуготовност.
2. Почистете и наситнете празия лук. Накиснете го в голям съд с хладка вода, за да отдели горчивината си.
3. Измийте пилешките гърди, нарежете ги на малки хапчици, а тях запържете в 2 с.л. сгорещени зехтин. Работете в голяма тенджера - после ще разберете защо.
4. Нарежете морковите и целината на малки кубчета. Празия лук прецедете през гевгир.
5. Сгорещете още 4 с.л. зехтин в тенджерата и запържете в него морковите, целината и празия лук докато омекнат.
6. Разбийте яйцата и добавете към тях лимоновия сок.
7. Стоплете пилешкия бульон, без да го кипвате и изсипете яйчената смес в него при непрестанно бъркане. След това с бульона залейте пържещите се зеленчуци в голямата тенджера. Добавете ориза и изпърженото пилешко.
8. Подправете с провансалските подправки, сол и пипер на вкус и оставете да покъкри заедно за няколко минути. На финала изсипете листенцата бейби спанак и махнете от огъня.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ