Регистрация

Фин кекс Кугелхупф със стафиди

Фин кекс Кугелхупф със стафиди
Средно   |   Порции 12   |   Видяна: 3726

Представителен кекс с касис, ром и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г неподсолено масло (размекнато)
  •  120 г пудра захар
  • 4 големи яйца
  • 400 г обикновено брашно с мая
  • 6 с.л. с връх пресят бакпулвер
  • 100 г стафиди
  • 110 г френско грозде (сушено)
  • 110 г бадеми
  • настърганата кора на 1 лимон
  • 2 с.л. ром
  • щипка сол
  • 1 или 2 с.л. мляко, ако е необходимо

Начин на приготвяне:

1. Разбийте маслото на крем заедно със захарта, докато получите лека и пухкава смес.

2. Добавете настърганата лимонова кора и щипка сол и разбъркайте.

3. Разбийте вътре едно яйце с малко от пресятото брашно.

4. Разбъркайте вътре рома и енергично разбийте, като добавяте постепенно брашното. Ако сместа е прекалено суха, добавете малко мляко, но тестото за кекса не трябва да е течно, тъй като плодовете ще потъне до дъното, когато се пече.

5. Добавете стафидите, френското грозде, микса плодове и разбъркайте.

6. Сложете тестото за кекса във форма за печене, предварително намазнена и набрашнена. Сложете във фурната и печете.

7. Проверете дали кексът е готов, като прободете с клечка за зъби – ако излезе чиста, е готов.

8. Оставете кекса да се охлади за няколко минути във формата, после го обърнете върху решетка да изстине напълно и поръсете с пудра захар.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта