Регистрация

Украса за храна от яйца и цветя

Украса за храна от яйца и цветя
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 3066

Няколко трика за направата на елегантни и красиви ордьоври.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 варено яйце
  • 2 рулца от раци
  • 1 цвят от лале
  • няколко листа пресен лук
  • игла за декорация или клечка за зъби

Начин на приготвяне:

1. Сварете яйцето, отрежете острото му капаче и извадете жълтъка. Така ще остане белтък под формата на чашка, който лесно може да стои изправен върху "дупенцето" си.

2. В така приготвената яйчена купичка можете да сложите пръчки рулжа от раци, перца зелен лук или каквото друго ви хрумне. Можете и да използвате за хранителна "вазичка".

3. Цветето ще направите като разрежете листата пресен лук по дължина през средата, а след това ги свиете на две по ширина. Фиксирайте с клечка за зъби или игла за хранителна декорация. След това добавете цвета от лале или друго цвете, с което разполагате.

4. Можете да проявите фантазия и да оформите букет, който да поставите във вазичката от яйце. Всичко е въпрос на желание и въображение.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта