Регистрация

Турски локумки със свинска мас



Турски локумки със свинска мас
Трудно   |   Порции 40-тина броя   |   Видяна: 8919

Масленки с локум и захарна коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Турски сладкиш с локум се готви в кхнята на Dazzle Spoon. Това са любимите пурички с локум, които бабите често приготвяли едно време за Коледа. Но не е нужен специален повод, за да си ги направите. Връзват се идеално с чаша кафе на закуска или с чаша чай за подслаждане на следобедите. А децата ги обожават, защото под хрупкавата маслена текстура на тестото се крие сърцевина от ароматно локумче.

Първо се замесва тестото като се пресява брашно и се смесва с разтопена свинска мас, олио, кисело мляко и ванилия. Трябва да стане твърдо, цепещо се и нелепящо. Тогава разделяте на 4 части и от всяка разточвате тънка кора. Тя се реже на правоъгълници. В тях се слага по праче локум и се завива на пуричка. Реди се в застлана с хартиено фолио тава и се пече на 180 градуса в предварително загрята фурна за 15 минути.

След изваждане още топлите сладки се овалват в смес от пудра захар и ванилова захар. Оставят се настрана да попият прахообразната глазура и после са готови за хапване.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
7
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта