Регистрация

Тофу в сос от домати и балсамов оцет

Тофу в сос от домати и балсамов оцет
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 2605

Тофу с домати и смлени бадеми.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 блокче тофу (около 225 г)
  • 1 малка глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1/2 ч.ч.ч сушени домати в олио
  • 1 с.л. смлени бадеми
  • 1 с.л. зехтин
  • 50 мл балсамов оцет
  • 1 с.л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • шепа листа босилек

Начин на приготвяне:

1. Отцедете тофуто и го увийте в кухненска кърпа, за да поеме излишната течност. Нарежете на кубчета от по 2,5 см. Обелете и нарежете фино чесъна и лука.

2. Сгорещете олио на умерен огън. Добавете чесъна, лука и бадемовото брашно и пържете до омекване на лука. Внимавайте да не изгорят смлените бадеми.

3. Добавете тофуто, сушените домати и олиото от буркана им. Добавете захарта и солта. Разбъркайте хубаво.

4. Добавете балсамов оцет и оставете да заври. Намалете котлона и оставете да къкри, покрито с капак, за 1 час на много слаб огън.

5. Проверете подправките и доовкусете, ако сметнете за необходимо. Прибавете накъсаните листа босилек. Разбъркайте хубаво и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта