Регистрация

Тортили с месо в пикантен доматен сос



Тортили с месо в пикантен доматен сос
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2618

Енчиладас - царевични питки с плънка от кайма, червен боб, сметана и чедър в лют доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 21.04.2017

Ето страхотна рецепта за енчиладас или енчилади. Ястието представлява латиноамериканска лазаня или мусака, в която се преплита южноамериканската кулинарна традиция на няколко държави. Традиционни са царевичните тортили, телешката кайма, силният лют вкус, наличието на сос и домати. И с тези правила Лора и Стоян сглабят страхотно ястие с место, тесто, жълто сирене и два вида сос, което поднасят с доматена салата.

Първо приготвят соса като запържват лук и зелена люта чушка в зехтин, прибавят доматена салца, чесън, домати от консерва и осоляват. Оставят да се готви до сгъстяване и преминават към следващия етап от рецептата. В него телешката кайма се готви на тиган до посивяване като се овкусява с чили на прах, пресни чушки халапеньо и кимион. След това се добавя консерва червен боб. И тази част е приготвена. Сега преминаваме към сглабянето:

Четири големи тортили (ентусиастите, които не държат на прецизността могат да използват дори арабски питки за дюнери) се пълнят последователно с доматен сос, кайма, заквасена сметана и рендосан чедър. Завиват се на рула и се подреждат в тава, на дъното на която е предварително изсипано от доматен сос. Заливат се с още доматен сос и се поръсват с още рендосано сирене. Остава само да се запекат за четвърт час.

По желание можете да ги поднесете с още доматен сос, салата от пресни домати с червен лук и кориандър, каквато правят водещите и лъжичка-две заквасена сметана. Ето с какво заменят мусаката и лазанята в Южна Америка.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта