Регистрация

Енчиладас с чушки поблано

Енчиладас с чушки поблано
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 2719

Зеленчукови вегетариански тортили.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

 

  • 1 пакет соево пиле фахита на Морнингстар (или истинско нарязано пиле, ако ядете месо)
  • 2 чаши зеленчуков бульон
  • 900 г тиквички
  • 3 чушки поблано (почистени от семето)
  • 3 царевични тортили
  • половин глава лук, нарязан
  • 2 скилидки чесън
  • сметана
  • зехтин

Начин на приготвяне:

1. Сварете зелените тиквички, чушките поблано и чесъна в зеленчуков бульон с половин с.л. сол, докато тиквичките се сварят напълно.

2. Блендирайте всички съставки. Сложете соса да заври и овкусете с още сол или други подправки ако е нужно.

3. Запържете пилето фахита с 2 с.л. лук, докато е напълно готово.

4. Сложете около 2 с.л. зехтин в тиган и когато зехтина загрее много добре, сложете вътре тортилята за около 10 секунди, обърнете я и я оставете настрани.

5. Нека тортилята бъде само омекнала, не хрупкава.

6. Напълнете тортилите с пилето и ги сгънете наполовина.

7. Сервирайте трите пълнени тортили в чиния и ги залейте със соса от чушките поблано и зелените тиквички.

8. Сложете като топинг сметана и нарязан лук. Ако искате, може да добавите и сирене моцарела или кесадиля, макар че и без тях е много вкусно.

 

 Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта