Регистрация

Торта парфе с желе, мляко и плодове

Торта парфе с желе, мляко и плодове
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 3844

Плодов десерт с извара, сметана и какао.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг обезмаслена извара
  • 4 с.л. желатин
  • 0,5 л мляко
  • 200 мл сметана
  • 1,5 с.л. захар
  • 2-3 с.л. какао
  • плодове
  • плодово желе

Начин на приготвяне:

1. Разтворете желатина в мляко и го оставете да набъбне за един час.

2. Разделете изварата, сметаната и захарта по равно в два отделни съда и разбийте хубаво. В единия добавете и какаото. 

3. Вземете желатина с млякото и го загрейте на водна баня докато се разтвори хубаво. След това го разделете по равно в бялата и в какаовата смес.

4. Вземете форма за печене на торти с разглобяема стена, изсипете на дъното едната смес, след това покрийте с плътен слой от плодове (аз направих своя сладкиш с портокали) и над тях изсипете втората смес.

5. Направете желето според указанията на опаковката. Излейте го върху втория пласт и приберете сладкиша да се стегне в хладилника. 

6. Преди поднасяне украсете с пресни плодове. Опитайте десерта в няколко варианта - с цитруси, с праскови, череши, ягоди, банани и други, каквито ви хрумнат.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта